Adriana äkta hår.

 

    Granada hårdel, syntetiskt hår.

 

 Vi har ögonfransar för alla tillfällen!

 

 

 

  

Din nyhet!

2013-11-29

En exempelnyhet. För att ändra till din egen text, klicka på knappen med en penna på sig.

 

2013-11-27

.

Förlorar du dina ögonbryn finns praktiska silikonmallar att använda, vi visar dig utförligt hur du går tillväga.

 

2013-10-28

perfekt vattenfast skugga med 3 mallar och pencel

Copyright © 2016- Inga-Lill Engholm 

INFORMATION TILL DIG SOM ÄR CANCERPATIENT!

 

 

 Så här går en perukkonsultation och en inprovning till hos oss!

Vid första besöket går vi igenom önskad hårfärg och stil på peruken. Vi provar olika peruker för att veta vad som sitter allra bäst. Nästa gång du kommer har vi beställt hem flera peruker som du ska få prova, allt enligt överenskommelse. Hur mycket det kostar ser vi först när du valt din peruk eftersom priserna kan variera beroende på vad du har valt, du får självklart veta detta direkt då.

Du väljer ut vilken eller vilka peruker du vill ha och Inga-Lill klipper in den/dom, om så önskas. Du får ett besök (30min) kostnadsfritt för justering av din peruk inom 30 dagar eftersom det kan spöka lite med hur den sitter, hur mycket det behöver klippas mm. Därefter betalar du endast 250:- per besök.

När du gjort din första cellgiftsbehandling tar det ca 12-16 dagar innan du börjar tappa håret. Efter ytterligare 2-3 veckor har allt hår falllit av. Hårbotten kan bli väldigt öm eller klia när håret börjar falla, det är helt normalt. Håret ligger inte på kudden plötsligt en morgon, inte heller får du kala fläckar när du tappar. Det faller av successivt. En del väljer att själva raka av sig håret men det kan ha sina risker, det mest bakteriella vi har på kroppen är just HÅR vilket kan innebära att om du rakar för tätt in på hårbotten att du får ett sår och i värsta fall en infektion pga det. Då blir det antibiotika mm som kan göra det hela så mycket jobbigare än det redan är! Tänk alltså på att vi har ojämnheter i hårbotten så att du bör ställa in skäret på 3mm så att du inte skadar dig. Vi hjälper dig gärna med det om du vill. Vi hjälper dig med allt som rör din hårersättning!

Vissa tappar även ögonbryn och ögonfransar.

Du har rätt att få lösögonfransar som tillhandahålls av oss. .Vad ögonbryn fungerar det bäst att fylla i med en ögonbrynsskugga, det säljer vi här, inkl pensel 360kr.

När vi nu träffas och du får din peruk/peruker ska du underteckna ett mottagarbevis som bekräftelse på att du mottagit din peruk d v s erhållit din hårersättning.

Du får också ett skötselråd så att du kan sköta din peruk på rätt sätt.

För att kunna sköta peruken på bästa sätt kommer du att behöva köpa specialprodukter till detta kostar dig 450:- eller 790kr beroende på om du har fått en peruk i syntet eller äkta hår. Jag vill varmt rekommendera att du köper våran "lilla fula mössa" att ha under din peruk. Den  är gjord i bambu och absorberar värme när det är varmt samt värmer när det är kallt. Det kan låta motsägelsefullt men det fungerar faktiskt! Pris 160:-

Produkterna är mycket dryga och räcker ca 1 år. Vid daglig användning av peruken bör den tvättas ca 1 gång i veckan.

Så länge du har hår kvar är det lätt att peruken glider, om du önskar så vi hjälper dig att sy på ett silikonmaterial så att den lättare fäster alternativt ett s k pu-material där du kan fästa vår hudvänliga tejp (159:-). Allt för att det ska kännas så bra som möjligt att bära en hårersättning.

När du är färdig med dina cellgiftsbehandlingar tar det ca 1 månad innan håret börjar växa i samma takt som tidigare. Efter ca 6 veckor känns ditt huvud som en" persika" och efter det är du på väg tillbaka.

 Välkommen att boka tid hos oss!

 

 

Vi är medvetna om att den som går under cancer-behandling ofta är väldigt infektionskänslig. Vi är därför väldigt noga med hygienen dvs använder handdesinfektion innan vi hjälper kunden, speciellt under förkylningstider.

Är du extra infektionskänslig ber vi dig ringa oss och boka din tid så vi lättare kan planera in ditt besök.